v6 Beta
خدمات
کدباکس میزبان شماست ... عضویت ورود کاربران خانه خدمات
دسترسی سریع
بستن منو


2012 - 2018 © CODEBOX | v 6.0.2
کدباکس . اخبار داخلی . قوانین کاربری . وبلاگ . انجمن ها .
سرور مجازی چیست؟

سرور مجازی چیست؟ معرفی خدمات سرور مجازی کدباکس

Virtualization

تعریف سرور مجازی

پیشرفت روز افزون تکنولوژی در صنعت فناوری اطلاعات و علوم رایانه، نیازهای جدیدی را ایجاد کرده است. دسترسی پذیری و امکان سرویس دهی در سطح گسترده موجب شکل گیری گونه ای از کامپیوترها با نام سرور شد. با توجه به خصوصیات مورد نیاز سخت افزاری سرورها کامپیوترهای قدرتمندی هستند و از نظر قیمت تفاوت قابل توجهی با کامپیوترهای خانگی و کوچک دارند. از طرف دیگر ما همیشه نیازمند سرورهای بزرگ و قدرتمند نمی باشیم و گاه تنها نیازمند دستگاهی کوچک اما با قابلیت دسترسی پذیری و پایداری بالا هستیم. متخصصین نرم افزار با تولید نرم افزارهایی که قابلیت تفکیک منابع سخت افزاری یک سرور فیزیکی به قسمت های کوچک تر دارد با عنوان "مجازی ساز" این قابلیت را فراهم آورده اند. در حقیقت سرور مجازی به مفهوم یک دستگاه مجازی می باشد که بخشی از منابع سخت افزاری یک سرور فیزکی را در اختیار دارد.

البته مفهوم مجازی سازی در علوم کامپیوتر محدود به سرورهای مجازی (VPS) نمی باشد و ما گزینه هایی مانند مجازی سازی میز کار (Desktup Virtulization) و همچنین شبکه مجازی (Virtual Network) نیز داریم که هر یک کاربردهای خود را دارند. اما در حقیقت بیشترین مصرف از علم مجازی سازی در حوزه سرورها اتفاقا افتاده است. هر سرور مجازی یک ماشین مجازی (VM) است که با داشتن دسترسی مستقل از دیگر ماشین های مجازی یک محیط ایزوله نرم افزاری را در اختیار ما می گذارد تا سیستم عامل دلخواه را بر روی آن نصب نمائیم.

Hypervisor

انواع مجازی سازها

نخستین معیار دسته بندی نرم افزارهای مجازی ساز آنها را به 2 گروه اصلی تقسیم می کند. مبنا این تقسیم بندی برعهده داشتن وظیفه مدیریت منابع (رم و پردازنده) می باشد. اگر این وظیفه بر عهده مجازی ساز باشد در حقیقت مجازی سازی در لایه سخت افزار صورت می گیرد. در غیر این صورت یک سیستم عامل روی سخت افزار نصب شده است و نرم افزار مجازی ساز بر روی آن نصب می گردد.

  • نوع اول: Bare Metal Embedded
  • نوع دوم: Hosted OS

شرکت های نرم افزاری محصولات مختلفی در حوزه مجازی سازی ارائه می کنند. برخی از این شرکت ها در هر دو نوع مجازی ساز ارائه نموده اند و برخی تنها روی یک گونه از مجازی سازها تمرکز دارند. در زیر فهرست برخی از مجازی سازها به تفکیک نوع مطرح شده است.

مجازی سازهای Bare Metal Embedded
  • VMware ESX / ESXi
  • Microsoft Hyper-V
  • Citrix XenServer
  • Oracle VM
مجازی سازهای Hosted OS

همانطور که از فهرست قابل مشاهده هست شرکت VMware در هر دو گونه مجازی سازی طیف گسترده ای از محصولات را ارائه نموده است که در سال های گذشته از نظر قابلیت، سازگاری و کیفیت بهترین محصولات را به نسبت دیگر رقبا ارائه نموده است و ما در کدباکس سرورهای مجازی خود را مبتنی بر محصولات این شرکت ارائه می نمائیم.

Hardware

منابع سخت افزاری در سرور مجازی

منابع سخت افزاری سرور فیزیکی بین ماشین های مجازی بر اساس الگوهای متفاوتی تقسیم می شود. معمولا در مجازی سازهای نوع اول (BME) بهره وری بالاتری از سخت افزار وجود دارد و به دلیل مدیریت مستقیم منابع (رم و پردازنده) توسط خود مجازی ساز علاوه بر پرفرمنس بالاتر دسترسی بهتری نیز به اختصاص منابع و سازگاری را شاهد هستیم.

آن قسمت از منابع سخت افزار که برای یک ماشین مجازی رزرو شده باشد اختصاصی و قسمتی که برای ماشین مجازی در دسترس است اما دیگر ماشین های مجازی نیز مجاز به استفاده از آن باشند اشتراکی می گویند. به طور مثال می توانی یک ماشین مجازی با 4 گیگابایت رم داشت که 2 گیگابایت آن رزرو شده باشد و 2 گیگابایت آن اشتراکی باشد. به این ترتیب ما اطمینان داریم که همواره 2 گیگ منابع در اختیار این ماشین مجازی است، و در صورتی که منابع اشتراکی سرور آزاد باشد این ماشین مجازی تا 4 گیگابایت فضای رم در اختیارش خواهد بود. این ساده ترین شکل تعریف از تقسیم و مدیریت منابع سخت افزاری است. الگوهای پیچیده تر و حرفه ای تری برای مدیریت منابع در مجازی سازها وجود دارد که در اینجا به شرح آنها نمی پردازیم.

انواع کاربرد سرور مجازی

در حقیقت وقتی یک ماشین مجازی (VM) در نقش یک سرور مجازی (VPS) استفاده می شود، همچون یک سرور فیزیکی (Dedicated Server) برای هر منظوری می تواند مورد استفاده قرار بگرید. جز موارد خاصی که نیازمند دسترسی مستقیم به برخی از قطعات مانند کارت گرافیک یا پورت شبکه (v-switch) باشد، در باقی سناریو ها هیچ تفاوتی بین یک سرور مجازی و یک سرور فیزیکی (اختصاصی) وجود ندارد.

در زیر فهرستی از اصلی ترین کاربردهای سرورهای مجازی فهرست شده است:

  • میزبانی وب (Web Hosting)
  • پشتیبان گیری (Backup)
  • سرور بازی (Game Server)
  • شبکه مجازی خصوصی (VPN)
  • تلفن اینترنتی (VoIP)
  • استریمینگ تصویر
  • معاملات سهام (Auto Trade Bots)
  • تبادلات مالی بین الملل (دور زدن تحریم ها)
  • بانک داده (DB Server)
  • موقعیت یاب (GPS Server)
  • سرویس پست الکترونیک (Mail Server)
  • سرویس مدیریت نام دامنه (DNS Server)

راهنمای انتخاب سرور مجازی


سرور مجازی کدام کشور ؟

انتخاب کشور میزبان سرور مجازی نخستین پرسش مطرح شده در مسیر خرید سرور مجازی می باشد. هر چند که در عمل تنها برای گروه خاصی از مصرف کنندگان این مسئله واقعا موثر است اما به هر ترتیب امروزه همه افراد در قدم اول کشور میزبان خود را انتخاب می کنند. اگر بخواهیم یک دسته بندی کلی داشته باشیم می توانیم 4 منطقه جغرافیایی را برای میزبانی سرور مجازی تعریف کنیم:

  • ایران
  • شرق آسیا
  • اتحادیه اروپا
  • آمریکای شمالی (آمریکا و کانادا)

البته مناطق دیگر مانند استرالیا، آمریکای جنوبی منطقه خاورمیانه و روسیه هم می توان مطرح کرد اما در عمل به دلیل استقرار عمده دیتاسنترهای حرفه ای در مناطق ذکر شده در بالا از فهرست کردن آنها خود داری نمودها یم.

مهمترین عامل در تفاوت سرعت دسترسی اولیه به سرور (Ping) بر روی شبکه اینترنت می باشد. هر چه موقعیت جغرافیایی ما به سرور نزدیک تر باشد و البته کیفیت شبکه ارتباطی بهتری وجود داشته باشد ما شاهد Ping بهتر (عدد کوچکتر در خروجی از نظر زمانی) خواهیم بود. به این ترتیب مشخص است که بهترین پینگ را میزبانی سرور در داخل کشور خودمان (ایران) برای مصرف کنندگان داخلی خواهد داشت و به همین ترتیب بعد از آن اروپا، شرق آسیا و در نهایت آمریکا و کانادا می باشد. با این وجود گاه به دلیل شبکه ارتباطی با کیفیت بالاتر که شرکت های آمریکایی در اختیار دارند شاهد پینگ مناسب از این منطقه به نسبت شرق آسیا یا حتی اروپا هستیم اما به طور کلی با توجه به فاصله جغرافیایی پینگ سرویس های میزبانی شده در امریکا از ایران مناسب نیست.

بنابراین مادامی که مخاطبین خدمات سرور مجازی شما در کشور ایران هستند، ترتیب فوق را برای انتخاب باید در نظر داشت. اما در برخی موارد نوع مصرف سرور مجازی به گونه ای است که مثلا ضرورت دارد در یک کشور یا منطقه خاص جغرافیایی مستر باشد. همچنین در مواردی سرور شما بیشترین تبادل اطلاعاتش با یک سرور یا گروه مخاطب در خارج از کشور مثلا آمریکا می باشد. در این صورت نیز مشخصا شما باید پینگ مناسب برای این گروه مخاطب را معیار انتخاب لوکیشن (محل استقرار سرور) خود در نظر بگیرید.

کدام پلن سرور مجازی را بخرم؟

پلن های سرور مجازی معمولا مبتنی بر فاکتورهای سخت افزاری طراحی شده اند. شما باید متناسب ترین (نزدیک ترین) گزینه را به نیاز نرم افزاری که بر روی سرور خواهید داشت انتخاب کنید و در صورت نیاز به ارتقا یکی از موارد سخت افزاری تنها آن را ارتقا بدهید. به طور معمولا الویت بیشتر با حافظه رم می باشد. یعنی انتخاب پلن شما بر اساس میزان رم مورد نیاز شما صورت می گیرد. در مرحله بعد می توایند فضای دیسک مورد نیاز خود را به پلن اضاف کنید. یا مثلا چند واحد پردازنده بیشتر تهیه کنید.

اگر برآوردی از میزان منابع سخت افزاری مورد نیاز خود ندارید، میتوانید درخواست مشاوره داده تا ما برای شما میزان تخمینی از منابع سخت افزاری را محاسبه و پلن متناسب با آن را به شما معرفی کنیم.

چه سیستم عاملی انتخاب کنم؟

سیستم عامل، محیط اجرای نرم افزارهای شما می باشد. شما می توانید در سرور مجازی خود هر سیستم عاملی که دوست دارید را انتخاب کنید. هر سیستم عامل روش های ارتباطی خودش را دارد و امروزه تقریبا تمامی سیستم عامل ها با یک دیگر تعامل لازم را دارند. بنابراین اگر شما سیستم عامل مکینتاش استفاده می کنید می توایند یک سرور مجازی ویندوزی داشته باشید و به سادگی به آن متصل شوید یا بالعکس و محدودیتی از این نظر وجود ندارد.

الویت در انتخاب سیستم عامل با سازگاری و بهره وری بالاتر به نسبت کاربردی که از سرور مجازی انتظار دارید می باشد. به طور مثال اگر شما قصد دارید یک سرور جهت نرم افزارهای شرکت مایکروسافت مانند اسکایپ یا آفیس 365 داشته باشید، قاعدتا باید یکی از نسخه های ویندوز سرور (ترجیحا به روز ترین آنها) را انتخاب کنید. یا مثلا اگر شما قصد راه اندازی یک سرویس میزبانی وب برای زبان برنامه نویسی PHP را دارید، بهتر است یک سرور لینوکسی داشته باشید هر چند با دیگر سیستم عامل ها نیز امکان پیاده سازی و اجرای اکثر نرم افزارها وجود دارد اما همیشه باید بهره وری و سازگاری را در الویت قرار بدهید.

مدیریت سرور مجازی

یک تفاوت مهم در بین سرور ها و کامپیوترهای خانگی وجود دارد که بی توجهی به آن ممکن است موجب ایجاد تجربه های ناخوشایندی برای شما شود و آن بحث مدیریت است. مفهوم "مدیریت سرور" چیزی بیش از استفاده کردن برای کاربرد مورد نظر می باشد. متاسفانه در کشور ما عموم افراد سرویس های مدیریت نشده تهیه می کنند و در حالی که خود نیز در زمینه مدیریت سرور تجربه کافی ندارند بعد از مدتی با مشکلات متعدد مواجه می شوند.

با توجه به این که سرورها همیشه در اینترنت در دسترس می باشند، ریسک های امنیتی آنها به مراتب از رایانه های خانگی بالاتر است. همچنین باز بودن تعداد قابل توجهی از پورت ها به منظور سرویس دهی نیز تشدید کننده این نگرانی می باشد. بنابراین همواره باید نسبت به آپدیت بودن نرم افزارهای امنیتی توجه داشت. همچنین برخی از رخدادهای امنیتی هستند که عدم آگاهی از آنها ممکن است با وجود آپدیت بودن کلیه سیستم ها باز سرور شما را تهدید کند، در این موارد افراد متخصص امنیت (با دانش به روز) می توانند نسبت به کاهش این ریسک شما را یاری کنند.

هر چند امروزه مفهوم چند کاربری در کامپیوترهای خانگی نیز مورد استفاده است اما در مقابل سرورها که گاه چند هزار کاربر را به طور همزمان سرویس دهی می کنند مسئله کاملا متفاوت است. مدیریت صحیح گزارشات و مانیتور عملکرد نرم افزارها و پردازش ها از مسائلی است که در صورت بی توجهی ممکن است موجب آسیب به عملکرد سرور مجازی شما شود و مثلا با اختلال در سرویس دهی یا از دست رفتن داده ها همراه شود. به طور مثال به هم ریختگی پارتیشن ها، دیتابیس ها و فایل ها را به دنبال داشته باشد. بنابراین مانیتورینگ عملکرد سرور ها در کنار نظارت امنیتی آنها اهمیت بالایی دارد.

ما در کدباکس خدمات حرفه ای "مدیریت سرور" را برای کاربردهای مختلف ارائه می کنیم و با به دست گرفتن حساب اصلی سرور، پشتیبانی و به روز رسانی نرم افزارها را تضمین می کنیم. همچنین با توجه به آگاهی کامل نسبت به تهدید های امنیتی روز همواره اقدامات ضروری بر روی سرور شما صورت داده خواهد شد. از طرف دیگر با مانیتور پیوسته سرور شما در صورت نیاز به اقدامات فنی یا ارتقا منابع گزارشات لازم را در اختیار شما قرار می دهیم تا نگرانی های مدیریتی شما در زمینه سرور مجازی را رفع کنیم. جهت آگاهی بیشتر در خصوص خدمات مدیریت سرور مجازی کدباکس، به بخش فنی تیکت ارسال نمائید.

با عضویت در بخش کاربری کدباکس امکان ارسال تیکت، ثبت سفارش و ارتباط نزدیک با ما را خوا هید داشت. عضویت

logo-samandehi
CODEBOX
کدباکس را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:


وبلاگ
انجمن ها
تلفن تماس:
02191690421
آدرس پستی:
شیراز، شهرک خبازان، خیابان شهید سعید ماهر، کوچه اول، پلاک ۸
کدپستی: 713477668
نمابر (فکس): 07137206254